Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természetes gyógymódok képes leírás - Körömgomba.tlap.hu
részletek »

Természetes gyógymódok - Körömgomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koromgomba.tlap.hu » Természetes gyógymódok
Keresés
Találatok száma - 19 db
  Levendulaolajjal a bőrgomba ellen?

Levendulaolajjal a bőrgomba ellen?

A levendulaolaj nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságairól volt ismert természetgyógyászati berkekben, most portugál kutatók újabb hatását mutatták ki: az illóolaj elpusztítja az élesztő- és a fonalas gombákat, amelyek az embernél bőr- és körömgombás megbetegedéseket okozhatnak.

A Bükkszentkereszti fűvesember tanácsai

A Bükkszentkereszti fűvesember tanácsai

Világéletemben segíteni volt vágyam, Beteget nem látni sem ülve, sem ágyban, Nem jó a szegénység s mégis annyi kába, Kevés garasát is vivé patikába.Bojtorján, útifű, cirok, csalán, forgó. Olyikra ha nem is, más betegségre jó. Mennyi nyavalyája akad az embernek, Gyógyszert az orvosok arra ritkán lelnek. Elviszik párnádat, földed, marhád, házad, S ha szemére veted, bizony még ő lázad.

A csalán

A csalán

Felhasználási módjainak se szeri, se száma, ebből gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót. Több közmondás, szólás is alátámasztja, hogy a csalán annak ellenére, hogy a népgyógyászat régóta használja, mostoha sorsú a hazai gyógynövények között: Ócska csalán-zsákból vadonatúj kitlit: rossz anyagból nem lehet finom kelmét készíteni.-Csalánba nem üt a mennykő: hitvány emberrel nem szokott szerencsétlenség történni.

A fertőzések kiváló ellenszere  az ezüstkolloid

A fertőzések kiváló ellenszere az ezüstkolloid

Az ezüstkolloid vírusos, bakteriális és gombás fertőzések természetes ellenszere. Gyakorlatilag a szervezetben található összes külső és belső gyulladás esetén alkalmazhatjuk. Az ezüstöt már évszázadokkal ezelőtt is használták égési sebek és horzsolások helyi fertőtlenítésére. Később az epilepszia és a szifiliszgyógyításban is alkalmazták. Az 1900-as évek elején több gyógyszergyártó is előszeretettel használta alapanyagként, ám a penicillin 1940-es felfedezésével veszített népszerűségéből

A teafa olaj gyógyítóhatásai

A teafa olaj gyógyítóhatásai

És hogy mitől olyan értékes, miért jó, hogyha a Te kincseskamrádból sem hiányzik? Immunerősítő, természetes gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba-, és vírusölő. Szóval mindenféle fertőzés ellen kiválóan alkalmazható, sőt még egyes háztartási vegyszerek kiváltásában is számíthatsz rá. 1990-ban Ausztráliában (ahonnan egyébként ez az olaj is származik) a sydney-i Royal Prince Alfred Kórház bőrgyógyászai az akne gyógyításával kapcsolatban végeztek vizsgálatokat: az egyik csoportnál a hatóanyag 5% benzoil-peroxid, a másiknál 5% teafa illóolaj volt.

Az ezüst-kolloidról röviden

Az ezüst-kolloidról röviden

Mikrobaölő szer, amit a múltban sebek, égések kezelésére használtak a fertőzés megelőzésére. Az ezoterikus gyógyászat egyes képviselői szerint jótékony hatású táplálékkiegészítő. Mások azt állítják, hogy igen erős antibiotikum,[1] aminek veszélytelen a fogyasztása, bár ez vita tárgyát képezi az argiria veszélye miatt,[2] ami a bőr permanens kékes vagy szürkés elszíneződése

Gyógyszerek nélkül

Gyógyszerek nélkül

A lábgomba természetes módszerekkel többnyire sikeresen kezelhető. Mindenesetre a következő alkalommal újra előjöhet, mivel az okot - a gyenge immunrendszert - nem szüntettük meg, hanem csak egy tünetet nyomtunk el. Még ha a lábgomba a sikeres kezelés után nem is tér vissza, helyette hamar megjelennek más tünetek és panaszok teljesen más testtájakon, mert a meggyengült immunrendszert be kell vonni a terápiába.

Három természetes gyógymód körömgomba kezelésre

Három természetes gyógymód körömgomba kezelésre

A patikában rengeteg gombásodás elleni szer kapható Viszont mi magunk is kipróbálhatunk, természetes gyógymódokkal. Ártani semmiképp nem ártanak, és a tapasztalatok azt bizonyitják, hogy sok esetben eltűntek a tünetek és megszűnik a körömgomba.

Házi praktikák

Házi praktikák

A körömgombásodásnál a legfontosabb a megelőzés, a fertőzés korai felismerése és kezelése. A legkisebb gyanú (körmünk sárgás, homályos stb.) esetén is minél hamarabb forduljunk orvoshoz. A fertőzést orvos nélkül ne kezeljük, mert a házi gyógyítás káros is lehet!

Hirdetés
Hogyan szabaduljunk meg természetes úton a körömgombától?

Hogyan szabaduljunk meg természetes úton a körömgombától?

Ha a körömgombát nem kezeljük megfelelően, a köröm berepedezhet, letörhet vagy akár teljes egészében le is válhat. A jó hír azonban az, hogy a körömgomba gyógyítható, ráadásul akár egyszerű, otthon alkalmazható, természetes anyagok segítségével is. Bizonyos természetes készítményekkel akár 1-2 hónap alatt elmulaszthatók a kellemetlen tünetek.

Homeopátiás kezelésről

Homeopátiás kezelésről

A bőrt érheti közvetlen trauma (horzsolás, seb, véraláfutás), érhetik klimatikus hatások (napfény, hideg), allergének okozhatnak bőrelváltozásokat (kiütések, ekcéma ...) és megtámadhatják fertőző ágensek: baktériumok, vírusok, gombák.

Kipróbált módszerek a körömgomba kezelésére

Kipróbált módszerek a körömgomba kezelésére

Rengeteg pénz, nem mindenki engedheti meg magának. A kúra végösszege 60 000 Ft. körül mozog. Végül pedig: bár sokaknak jelent gyógyulást és megoldást, vannak esetek, amikor nem hat. Egy családtagom esetében például így történt.Mit lehet még tenni? Vannak házi megoldások is, önmagában alkalmazandó vagy gyógyszer mellé, ha az nem elég hatásos.

Körömgomba ellen

Körömgomba ellen

Körömgomba ellen az emberek többsége a gyógyszeres készítményekhez nyúl elsőként, egyrészt mivel bizakodnak a gyors hatásukban, másrészt a kényelmi szempontok miatt is. Hogy százszázalékos hatást garantálnak-e, az nem olyan biztos. Ezért érdemes próbálkozni a természetes gyógymódokkal is, ártani nem fogunk vele.

Körömgomba ellen: képeken 6 bevált házi gyógymód

Körömgomba ellen: képeken 6 bevált házi gyógymód

A grépfrút magjából kinyert kesernyés olaj minden gyógyszertárban és bioboltban kapható. A grépfrútmagcsepp nem csupán immunerősítésre használható, hanem gombás fertőzések ellen külsőleg is. Naponta kétszer töröld át a körmeidet átnevesített vattapamaccsal, amíg meg nem szűnnek a panaszok

Körömgomba kezelése házilag

Körömgomba kezelése házilag

Ha gombásodik a körmünk, akkor kezdetben érdemes természetes alapanyagokból készített gombaölő szerekkel próbálkoznunk. Hatásos gombaölő lehet, ha 1-2 gerezd fokhagymát megpucolunk, majd lereszeljük őket és 20 %-os ecetben elkeverjük.

Lábizzadás, vagy körömgomba

Lábizzadás, vagy körömgomba

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta, melyik növény mire való.

Próbálta már az ecetet a körömgombára?

Próbálta már az ecetet a körömgombára?

Aki már sze,besült a manapság népbetegségnek tekinthető körömgomba problémájával, tudja, hogy kezelése nagy kitartást igénylő, hosszú folyamat. Ám ha lelkiismeretesen követjük a következő módszert, megszabadulhatunk tőle. Az ősz beköszöntével zárt lábbelikre váltottuk nyári szandáljainkat, papucsainkat. Egész napos viseletük ideális feltételt teremt a meleg, párás helyet kedvelő kórokozóknak, így a körömgomba könnyedén lesújthat ránk

Tuti menü