Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Körömgomba kezelése képes leírás - Körömgomba.tlap.hu
részletek »

Körömgomba kezelése - Körömgomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koromgomba.tlap.hu » Körömgomba kezelése
Keresés
Találatok száma - 18 db
 A lábujj- és körömgomba kezelése

A lábujj- és körömgomba kezelése

Több mint 120 000 gombafaj leselkedik környezetünkben, ebből azonban mindössze 50 körüli azoknak a száma, amelyek fertőzést okoznak az emberen. A gombák szeretik a nedvességet és igen ellenállóak. A gombás fertőzés legmakacsabb formája a lábon keletkezik, ami képes átterjedni a körmökre, nem kímélve a kéz körmeit sem.

A gomba megszüntetése

A gomba megszüntetése

A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát A teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét,azaz a szervezetvédekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát. Rendszeres kezelés esetén végleg megszünteti a gombás fertőzést.

A gyógyszerész válaszol

A gyógyszerész válaszol

A lakosság közel 20%-át érintő problémáról beszélünk, amely elsősorban a láb körmein jelentkezik. (95%-ban a láb körmeit érinti és csupán 5%-ban a kézkörmöket.) Ennek több oka is van. Általában kevesebb figyelmet szentelünk lábfejünknek, mint kezünknek. (például a fürdés, zuhanyzás utáni törölközésnél)

Amit a körömgomba kezeléséről tudni kell

Amit a körömgomba kezeléséről tudni kell

Ügyelni kell a köröm megfelelő előkészítésére: használat előtt rövidre kell vágni a körmöt, és reszelővel (amit a gyógyszeres körömlakkok csomagolása általában tartalmaz) a köröm felső rétegét el kell távolítani. Ezt követően a száraz, zsírtalan körömfelületre kell felkenni az átlátszó színű lakkot. Eleinte gyakrabban kell ismételni a procedúrát, majd a hónapok előrehaladtával ritkábban történő kezelés is elegendő lehet. Az elmúlt években jelentek meg azok a gyógynövény illetve illóolaj (pl. levendula) alapú stiftek, amikkel a kezelendő körmöt úgy kell bekenni, mintha filctollal tennék azt. A gyógyulás érdekében ezeket a készítményeket is hónapokon keresztül, általában napi kétszer kell alkalmazni.

Az aktív balzsam

Az aktív balzsam

Az itt leírtak,csupán tájékoztatásul szolgálnak,nem tekinthetőek orvosi tanácsoknak.Céljuk a döntéshez szükséges informáltság alapjainak megteremtése.Bár az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében mindnyájan sokat tehetünk,az orvosi ellátást igénylő egészségügyi problémák otthoni kezelése nem javasolt.

Batrafen körömlakk

Batrafen körömlakk

Milyen típusú gyógyszer a Bartrafen körömlakk és milyen ybetegségek esetén alkalmazhatod? A Batrafen körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény (széles spektrumú gombaellenes szer), mely a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál.

Betadine

Betadine

A gombás fertőzés első tünetei a piros, viszkető, hámló bőr. Ezek a tünetek nem csupán esztétikai problémát jelentenek, érdemes elkezdeni őket minél előbb kezelni. Ha ezt elmulasztjuk, akár évekig tartó kezelést vesz majd igénybe a gomba kiirtása, hosszú távon pedig más betegségeket is okozhat.

Diagnózis és kezelés

Diagnózis és kezelés

A gombás megbetegedésekre is igaz, hogy minél előbb kezdjük meg a kezelésüket, annál gyorsabban és nagyobb eséllyel szabadulhatunk meg a kellemetlenségektől. A diagnózis felállítását és a kezelést azonban bízzuk szakemberre, mivel ennek a betegségnek számos formája létezik és mindegyik más más gyógymódot igényel. Ne kísérletezzünk házilag, az önkezelés fölösleges, sőt egyenesen káros lehet.

Gyógyítása házilag

Gyógyítása házilag

A körömgomba megjelenésekor a nem túl esztétikus tünetek szégyenérzést is kiváltanak a betegben, így az orvosi kezelésük sokszor elmarad, vagy csak nagyon kiterjedt fertőzéssel keresik fel a szakrendelőket. A betegség nem gyógyul meg magától, az idővel, sőt, kezelés nélkül egyre súlyosabbá válik, a fertőzés nagyobb felületekre, más testrészekre is átterjed, ráadásul egyéb súlyos betegségeket is okozhatnak, mint az ekcéma, orbánc, stb.

Hirdetés
Kezelés

Kezelés

Fontos, hogy a körömgomba kezelése alatt a cipőinket rendszeresen fertőtlenítsük a visszafertőzés megelőzése érdekében. Vásároljunk a gyógyszertárban formaldehidet, majd egy ezzel átitatott vattapamacsot tegyünk a cipőnk orrába. Ezután a cipőnket légmentesen zárjuk le egy fólia segítségével, majd két napig ne bontsuk ki. Ezután 1-2 napig szabad levegőn szellőztessük, csak ezután használhatjuk.

Körömgomba elleni ecsetelő

Körömgomba elleni ecsetelő

A helyi kezelések általános és hatékony módszert jelentenek az enyhébb gombás köröm fertőzésekre, mielőtt azok súlyosbodnának, vagy az egész körömlemezt elpusztítanák, amely esetben mindenképpen egészségügyi szakemberrel kell konzultálni. A gombás köröm kezelése frusztráló lehet, mert gyakran hosszú eljárást jelent, és sok esetben a fertőzés újból visszatér. Néha az is hosszú időbe telik, hogy a köröm külsején bármilyen változás mutatkozna.

Lakkozott körömgomba

Lakkozott körömgomba

A gombaölő körömlakk vékony filmréteget képez a körömlemez felszínén, s ebből a hatóanyag a körömbe jut. Idővel az egész körömlemez és a fertőzött körömágy is a gombairtó szerrel telítődik, így a gomba elpusztul. Ehhez azonban idő kell. A kezelést a kézkörmökön 3-6 hónapig kell folytatni, a lábkörmökön pedig éppen kétszer annyi ideig, 6-12 hónapig - egészen addig, amíg az egészséges köröm teljesen le nem nő.

Lézeres kezelés

Lézeres kezelés

Bármilyen terápiát választunk is, a hatékony kezelés első hónapjában - a lassú körömnövekedés miatt - általában nincs észrevehető javulás a körmön (észrevehető lenövés), de már a második kezelés táján észlelhető az ép, nem fertőzött körömsáv megjelenése, majd ezt követően folyamatosan látható a kóros, gombás köröm lassú lenövése.

Mycosan ecsetelő

Mycosan ecsetelő

A Myosan-t úgy fejlesztették ki, hogy a hatóanyagok adott dózisát juttatja mélyen a körömbe azon a területen, ahol a gomba hatásos kezelésére van szükség. A Mycosan réteget képez a köröm felszínén, amely védi a körmöt a gombákkal szemben. Így az egészséges körmök védve vannak a gombás fertőzéssel szemben, a gomba pedig elpusztul.

Naloc

Naloc

A Naloc elősegíti a gombás fertőzés vagy pikkelysömör miatt elszíneződött és deformálódott körmök gyógyulását. A Naloc növeli a köröm hidratáltságát, gyengéden kisimítja a körömlemez külső rétegeit, valamint a köröm mikrokörnyezetének megváltoztatásával és a körömfelszín épségének helyreállításával megakadályozza a gombák és baktériumok szaporodását. A Naloc javítja a körmök küllemét és megfelelő állapotban tartja azokat. A javulás első jelei rendszerint 2-4 hét után láthatóak

Öt házi módszer

Öt házi módszer

A sokakat érintő körömgomba nem csak csúnya, de fájdalmas is lehet, ráadásul az egész lábra, sőt, a kéz körmeire is átterjedhet. Mivel a körömgombának több típusa is van, és ezek közül néhány komolyabb betegség jele lehet (pl. diabétesz), mindenképp érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a gomba fajtája szabad szemmel - pláne laikus számára - nehezen állapítható meg.

Trebisil

Trebisil

A Terbisil krém gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák. A Terbisil krém a bőr gombás fertőzéseinek helyi kezelésére szolgál, külsőleg. A következő testtájakon alakulhatnak ki gombás fertőzések: - A láb gombás fertőzése elsősorban a lábujjak közét támadja meg, onnan továbbterjedhet a talp, talpszélek és a lábfej bőrére. Az egyik vagy mindkét lábat érintheti.

Tuti menü