Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Körömgomba linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Körömgomba képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: koromgomba.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
  Levendulaolajjal a bőrgomba ellen?

Levendulaolajjal a bőrgomba ellen?

A levendulaolaj nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságairól volt ismert természetgyógyászati berkekben, most portugál kutatók újabb hatását mutatták ki: az illóolaj elpusztítja az élesztő- és a fonalas gombákat, amelyek az embernél bőr- és körömgombás megbetegedéseket okozhatnak.

 A lábujj- és körömgomba kezelése

A lábujj- és körömgomba kezelése

Több mint 120 000 gombafaj leselkedik környezetünkben, ebből azonban mindössze 50 körüli azoknak a száma, amelyek fertőzést okoznak az emberen. A gombák szeretik a nedvességet és igen ellenállóak. A gombás fertőzés legmakacsabb formája a lábon keletkezik, ami képes átterjedni a körmökre, nem kímélve a kéz körmeit sem.

20 év körömgombával- így oldható meg a panasz

20 év körömgombával- így oldható meg a panasz

Körömgombára sok esetben gyógyszeres kezelés ajánlott, de ma már lézeres kezelés is létezik a gombás körmök ápolására, mondja Dr. Tisza Tímea, bőr és nemigyógyász szakorvos. Részlet a 2011. augusztus 31-i élő videorendelésből.

A bőr- és körömgombásodás

A bőr- és körömgombásodás

Hogyan néz ki a gombával fertőzött köröm? A gombával fertőzött körmön leggyakrabban sárgás, homályos (esetenként fehéres vagy zöldes-barna) elszíneződés jelenik meg. A köröm szabad éle, ritkábban az oldala megvastagodik, az elszíneződés lassan az egész körömre ráterjed, formája eltorzul, fénytelenné válik. Alatta elpusztult körömdarabok gyűlnek össze, és végül leválhat a körömágyról. Kezdetben a köröm csak ritkán fáj, de a későbbiek során, amikor megvastagodik, a körömre gyakorolt nyomás fájdalmat okozhat. Egy körömből kiindulva a fertőzés átterjedhet a kéz vagy a láb többi körmére is.

A Bükkszentkereszti fűvesember tanácsai

A Bükkszentkereszti fűvesember tanácsai

Világéletemben segíteni volt vágyam, Beteget nem látni sem ülve, sem ágyban, Nem jó a szegénység s mégis annyi kába, Kevés garasát is vivé patikába.Bojtorján, útifű, cirok, csalán, forgó. Olyikra ha nem is, más betegségre jó. Mennyi nyavalyája akad az embernek, Gyógyszert az orvosok arra ritkán lelnek. Elviszik párnádat, földed, marhád, házad, S ha szemére veted, bizony még ő lázad.

A csalán

A csalán

Felhasználási módjainak se szeri, se száma, ebből gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót. Több közmondás, szólás is alátámasztja, hogy a csalán annak ellenére, hogy a népgyógyászat régóta használja, mostoha sorsú a hazai gyógynövények között: Ócska csalán-zsákból vadonatúj kitlit: rossz anyagból nem lehet finom kelmét készíteni.-Csalánba nem üt a mennykő: hitvány emberrel nem szokott szerencsétlenség történni.

A fertőzések kiváló ellenszere  az ezüstkolloid

A fertőzések kiváló ellenszere az ezüstkolloid

Az ezüstkolloid vírusos, bakteriális és gombás fertőzések természetes ellenszere. Gyakorlatilag a szervezetben található összes külső és belső gyulladás esetén alkalmazhatjuk. Az ezüstöt már évszázadokkal ezelőtt is használták égési sebek és horzsolások helyi fertőtlenítésére. Később az epilepszia és a szifiliszgyógyításban is alkalmazták. Az 1900-as évek elején több gyógyszergyártó is előszeretettel használta alapanyagként, ám a penicillin 1940-es felfedezésével veszített népszerűségéből

A gomba megszüntetése

A gomba megszüntetése

A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát A teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét,azaz a szervezetvédekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát. Rendszeres kezelés esetén végleg megszünteti a gombás fertőzést.

A gyógyszerész válaszol

A gyógyszerész válaszol

A lakosság közel 20%-át érintő problémáról beszélünk, amely elsősorban a láb körmein jelentkezik. (95%-ban a láb körmeit érinti és csupán 5%-ban a kézkörmöket.) Ennek több oka is van. Általában kevesebb figyelmet szentelünk lábfejünknek, mint kezünknek. (például a fürdés, zuhanyzás utáni törölközésnél)

Hirdetés
A körmök színének a vizsgálata és jelentése

A körmök színének a vizsgálata és jelentése

A körömgomba megjelenésekor a nem túl esztétikus tünetek szégyenérzést is kiváltanak a betegben, így az orvosi kezelésük sokszor elmarad, vagy csak nagyon kiterjedt fertőzéssel keresik fel a szakrendelőket. A betegség nem gyógyul meg magától, az idővel, sőt, kezelés nélkül egyre súlyosabbá válik, a fertőzés nagyobb felületekre, más testrészekre is átterjed, ráadásul egyéb súlyos betegségeket is okozhatnak, mint az ekcéma, orbánc, stb.

A körömgomba

A körömgomba

Körömgomba akkor fordul elő, mikor gomba támadja meg a kéz vagy a láb körmeit, vagy a körömágyat, a köröm alatti bőrfelületet. A gombák a körmöt az azt körülvevő bőr sérülésén keresztül, illetve a köröm és körömágy közötti nyíláson át támadják meg.

A körömgomba felismerése

A körömgomba felismerése

A kéz vagy a láb körmein megjelenő fertőző betegséget a lehető legkorábbi szakaszában kell felismerni ahhoz, hogy további terjedését megelőzhessük. Ha körömgombára utaló tüneteket fedezünk fel vendégünkön, irányítsuk szakorvoshoz, hogy mielőbb megfelelő kezelést kapjon! A legfontosabb tudnivalókról a Laboratoires Galderma cikke nyújt tájékoztatást az alábbiakban.

A körömgomba képekben

A körömgomba képekben

Körömgomba akkor fordul elő, mikor gomba támadja meg a kéz vagy a láb körmeit, vagy a körömágyat, a köröm alatti bőrfelületet. A gombák a körmöt az azt körülvevő bőr sérülésén keresztül, illetve a köröm és körömágy közötti nyíláson át támadják meg. -Amennyiben Ön egészséges, a körömgomba valószínűleg nem okoz komoly problémákat, ám rosszul nézhet ki, fájhat, vagy károsíthatja a körmöt vagy körömágyat.

A körömgomba nem múlik el magától!

A körömgomba nem múlik el magától!

Tudta?A gombák a meleg és/vagy nedves környezetet szeretik, pl.: uszoda, strand, szauna, törölköző, szőnyeg, cipő. 12 tipp, hogy megelőzzük a körömgomba kialakulását: 1. Lehetőség szerint kerüljük a műszálas harisnyákat, zoknikat, és inkább pamutot válasszunk.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése

Rengeteg olyan dolog van, ami súlyosbíthatja az állapotot, köztük például a pH-érték változása, a személyes higiénia hiánya, a lábbelik megosztása másokkal, a nyilvános uszodákban, fürdőkben és edzőtermekben való mezítláb való közlekedés, a fürdés vagy zuhanyzás utáni nem megfelelő törölközés és a legyengült immunrendszer. Nedves cipő vagy zokni viselése is tovább növeli a gombás fertőzés kialakulásának veszélyét, mivel a gombák a nyirkos és meleg környezetben szaporodnak a legszívesebben.

A körömgomba tűnetei

A körömgomba tűnetei

Viszketés, sárgás/szürkés/barnás elszíneződés a körmön, töredezett/megvastagodott/barázdált köröm, köröm alatt fehér, morzsalékos anyag, kellemetlen szag, fájdalmas, gennyező gyulladás - ezek a körömgomba esetleges tünetei.

A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!

A körömgomba valóban betegség és veszélyes is lehet!

A körömgomba fertőző, magától nem gyógyul meg. Kezelés nélkül átterjed a többi körömre, megfertőzi a vele kapcsolatba került személyek körmeit is. Tudta-e? - A körömgombásodás sokkal gyakrabban fordul elő a lábujjakon, mint a kéz ujjain. Ennek oka, hogy a cipők és a zoknik meleg, nyirkos környezetet teremtenek, amely a gombák szaporodását elősegíti.

Tuti menü