Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hol lehet elkapni a körömgombát? képes leírás - Körömgomba.tlap.hu
részletek »

Hol lehet elkapni a körömgombát? - Körömgomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koromgomba.tlap.hu » Hol lehet elkapni a körömgombát?
Keresés
Találatok száma - 4 db
Gyerekek gombás megbetegedései

Gyerekek gombás megbetegedései

Phaeohyphomycosis gomba által okozott fertőzések gyakran járnak a bőrkiütéssel, egyes esetekben megjelenhetnek az orrjáratokban és az arc melléküregekben is. Megfertőzhetik az agyat, a csontokat és a szívet is. (szívbelhártya-gyulladás). Kisebb fertőzések előfordulhatnak olyan gyerekeknél is, akiknek egyébként egészséges a védekező rendszerük, de legyengült gyerekek esetében nagyon súlyos betegség is kialakulhat belőle. A laboratóriumi vizsgálatok itt sem elkerülhetők, gyógyszeres kezeléssel, esetleg a fertőzött bőrfelület műtéti eltávolításával gyógyítható..

Láthatatlan veszély az uszodákban

Láthatatlan veszély az uszodákban

A körmöd fénytelenné, töredezetté válik, a széle felől megvastagszik, elszíneződik, elválik a körömágytól. A köröm és a körömágy között morzsalékony, sárgás, fehéres anyag jelenik meg. Ezek a tünetek először csak a köröm egy részét érintik, de folyamatosan a köröm egészére és a többi körömre is átterjednek. Az ápolásuk nehezebbé válik, akár kellemetlen szagot is áraszthatnak, ha gyulladásos folyamat lép fel, és a cipőviselés fájdalmat okozhat.

Ne adjon esélyt a körömgombának!

Ne adjon esélyt a körömgombának!

Bizonyos higiéniai óvintézkedések megtétele komolyan csökkenti a körömgombával való fertőződés kockázatát.ˇ Használjunk saját körömápoló készletet. Közös helyeken, zuhanyzókban, fürdőkben viseljünk papucsot. Hordjunk pamut alapanyagú zoknit.Zárt cipőket gyakran szellőztessük, szükség esetén fertőtlenítsük

Vigyázz! Súlyos fertőzéseket kaphatsz el a kozmetikában!

Vigyázz! Súlyos fertőzéseket kaphatsz el a kozmetikában!

Kétes higiéniájú körömszalonban jártál annak ellenére, hogy hányszor, hány helyen felhívták már a figyelmedet a körömgomba és egyéb súlyos fertőzések veszélyeire? Lássuk, mit tehetsz! Ha betérsz egy idegen manikűr-pedigkűr szalonba, első pillantásra mérd fel az eszközök tisztaságát. A tárolásra használt műanyag dobozok elméletileg baktériumölő UVC-sugarakat bocsátanak ki magukból, ha viszont a szerszámok egymás hegyén-hátán hevernek, a doboz nem képes mindegyiket fertőtleníteni.

Tuti menü